Какво е СЕО съдържание и как да го създадем

Ключови думи за сайт

За да разберем какво имат в предвид търговците като казват СЕО съдържание, е полезно да разделим фразата на нейните съставни части:

  • „SEO“ съкратено от Search Engine Optimization e процеса на оптимизиране на уеб сайт, така че да бъде лесно откриваем от търсачки като Google.
  • Под „съдържание“ се разбира всяка полезна информация, която се намира на уеб сайта, като текс, картинки, видео и т.н.

Поставяйки тези две понятия заедно, SEO съдържание е всяко съдържание създадено с цел привличане на трафик от търсачките. 

Ето и някой от важните неща, който трябва да направите за да имате сайт с оптимизирано съдържание.

Изследване на ключови думи

Създайте списък с всички подходящи термини за търсене (ключови думи) които хората могат да използват за да намерят вашият уеб сайт.

За да подберете правилните ключови думи се поставете на мястото на потребителя. Как е най-вероятно да Ви намирят? Какво ще търсят в Google? Също така помислете за комбинации и вариации на тези термини.

Къде и как да използвате ключови думи в съдържанието си

Последната стъпка от изследването е да се създадат целеви страници за ключовите думи. Целева страница е страница, която е пригодена за привличане на посетители чрез конкретна ключова дума. Това може да бъде отделна страница или блог. Уверете се, че имате целевата страница за всяка подходяща ключова дума.

Организация на съдържанието

Съдържанието на сайта Ви трябва да бъде организирано по логичен начин. Най-важният елемент на съдържанието е планирането и създаването на неговата структура. Структурата на текста на вашия сайт е от жизненоважно значение за SEO. Ако съдържанието ви има ясна структура, ще имате по-добри шансове да се класирате добре в резултатите на търсачки като Google.

Не създавайте „тънко“ съдържание

Важно е да имате в предвид, че ако трафикът от търсачките е единствената Ви цел, резултатите Ви вероятно няма да са тези които очаквате. За да се „хареса“ сайтът Ви от търсачки като Google, както и от потенциалните клиенти, трябва да предложите съдържание което не е написано единствено с цел да постигнете по добра позиция в резултатите на търсачките.

С други думи, не създавайте „тънко“ съдържание, което се класира и получава кликвания, но не предоставя никаква стойност на потребителя. Сайтове, които популяризират „тънко“ съдържание с ниска стойност, рискуват да бъдат санкционирани от Google.

Последиците от получаването на такава санкция могат да бъдат опустошителни за уеб сайта ви, като загуба на органична видимост за търсене, което води до загуба на трафик и приходи.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on xing
XING
Share on skype
Skype
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

изработка на онлайн магазин

от Pangratz Interactive

изработка на Онлайн реклама

от Pangratz Interactive

Научете повече